latinica  ћирилица
20/04/2021 |  07:14 ⇒ 09:01 | Аутор: РТС

Јокић одиграо једну од најбољих утакмица у каријери (ВИДЕО)

Никола Јокић одиграо је једну од најбољих утакмица у каријери и водио Денвер до побејде над Мемфисом у драматичном сусрету који је ријешен послије два продужетка.

"Нагетси" су савладали "Гризлије" резултатом 139:137 захваљујући управо свом најбољем играчу, који је поред 47 поена постигао и одлучујуће кошеве у завршници.

Српски центар не само да је био убједљиво најефикаснији појединац на мечу и да му је фалило три поена да изједначи лични рекорд, него је и покренуо преокрет када се чинило да ће домаћин изгубити.

На три минута до краја Мемфис је водио 114:105, а онда је момак из Сомбора постигао четири поена и још два пута додао Вилу Бартона који је тројкама истопио предност ривала.

Остало је 20 секунди до краја када је момак из Сомбора изнудио фаул, погодио је оба слободна бацања за 116:116 и одвео утакмицу у продужетак.

У додатних пет минута Денвер је опет био на ивици пораза, али је још једном Бартон био прецизан на Николино додавање и изборио други продужетак. У њему је од 14 поена своје екипе Јокић постигао девет, укључујући и преломну тројку на 42 секунде до краја.

Потом је Дозир био прецизан са пенала и "Грумење" је ишчупало важан тријумф.

Када се све сабере, Јокић је на паркету провео нешто више од 45 минута и за то вријеме постигао 47 поена, имао 15 скокова, осам асистенција, једну блокаду, додуше уз седам изгубљених лопти.

Из игре је шутирао скоро 60 одсто (20/31), погодио две тројке из шест покушаја, а стигао је да накупи толики број поена уз само пет успјешних слободних бацања, такође из шест покушаја.

Примера ради, Џоел Ембид којег покушавају да изједначе са Јокићем у трци за МВП признање, у поразу од Голден Стејта је постигао 28 поена, али шутнуо чак 14 пенала и погодио 11.

Други херој Бартон је дуел завршио са 28 поена (5/6 тројке), шест скокова и седам успешних додавања, док се на другој страни истакао Џа Морант.

Моранту је мало фалило да комплетира трипл-дабл (36 поена, осам скокова, 12 асистенција), а највише су му помогли Мелтон са 25, односно Ален са 24 поена.

Екипа Мајка Мелоуна остварила је трећи узастопни тријумф без тешко повријеђеног Џамала Марија и четврта је на Западу са скором 36-20, док је Мемфис осми са 29 побједа и 26 пораза.