latinica  ћирилица
20/04/2021 |  18:26 ⇒ 18:27 | Аутор: СРНА

Вулић: Нико није луд да ратује због Изетбеговићевих фрустрација

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић упитала је да ли је Бакир Изетбеговић љут што рат нико осим њега не спомиње и да ли га призива у недостатку иједног смисленог одговора на све проблеме у Федерацији БиХ и губитак власти у Сарајеву.

- Кога бисте Ви убијали, господине Изетбеговићу? Ниједна мајка није рађала синове да би их у рат слала ради фрустрације појединца какав сте Ви. Ако не знате како да средите односе у СДА, ако немате петљу да смијените своју супругу против који је сав Клинички центар Универзитета у Сарајеву бар господски се повуците са политичке сцене. Немојте сијати мржњу и не позивајте на рат. Ратујте, али сами са собом јер Ви имате проблем са собом - поручила је Вулићева Изетбеговићу.

Она је упитала Изетбеговића у ком својству шаље ратно-хушкачке поруке - предсједавајући Дома народа, предсједник СДА или супруг Себије Изетбеговић.

- У току мјесеца Рамазана, за припаднике исламске вјере светог мјесеца поста и одрицања, давати такве изјаве је благо речено непримјерено - истакла је Вулићева за Срну, упитавши да ли Изетбеговић бар поштује свој народ.

Она је упитала и на кога мисли кад каже "геноцидаши".

- Јасно је да је ријеч о смишљеној новокованици јер Срби су народ страдалник и и у Првом и у Другом свјетском рату, као и у претходном трагичном сукобу на подручју бивше Југославије. Ако сте мислили на нас, Србе, ми се сигурно у томе не препознајемо, јер смо ми мирољубив и народ који прашта - рекла је Вулићева.

Она је нагласила да је јасно да измишљањем нових термина Изетбеговић хоће да изазове неке нове кризе у недостатку одговора на постојеће умјесто да разговара и постиже договоре у интересу свих народа који живе у БиХ.