latinica  ћирилица
23/04/2021 |  10:02 ⇒ 17:54 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Планирана реализација бројних пројеката у Приједору

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је Приједор један од најважнијих градова у Српској у којем је, уз подршку локалне и републичке власти, планирана реализација бројних инфраструктурних пројеката.

Подсјетивши да су широм Српске изграђене бројне болнице, Цвијановић је рекла да су биле и одређене интервенције када је ријеч о болници у Приједору, али да треба направити још боље услове за пацијенте и здравствене раднике.

- Када је ријеч о путној инфраструктури, поред стратешки важног пројекта, као што је ауто-пут, ми смо се договорили да зађемо у мјесне заједнице и да неке друге путне комуникације ставимо у бољу функцију. То би требало да значи бољу повезаност мјештана који живе у одређеним мјесним заједницама са центром града. Преко ауто-пута, сам град биће боље повезан са Бањалуком и даље према Србији. Наша стратешка опредијељеност је да све тачке у Републици Српској повежемо путевима, ауто-путевима, брзим саобраћајницама - истакла је Цвијановић.

Она је за Телевизију Приједор навела да је договорена изградња вртића у овом граду, за шта је, као предсједница Републике, посебно заинтересована и гдје може дати свој допринос.

- С обзиром да постоји велики број родитеља који чекају мјесто за своју дјецу у вртићу, тај проблем морамо отклонити да би они лакше могли да се организују - рекла је Цвијановић и додала да се у Приједору постепено отклањањају и проблеми и недостаци када је ријеч о школским објектима.

Она је додала да је приликом недавне посјете овом граду обећала помоћ за санација одређених школских објеката како би и сеоска подручја имала исте услове у односу на градске средине.

- Настојимо пуном паром да повежемо расположиве капацитете републичких и градских институција, и да се ти резултати виде. Имам заиста велика очекивања када је ријеч о Приједору који има капацитет, потенцијал, стратешку и географску важност. У Приједору препознајем опредијељност да направимо додатне искораке како би побољшање осјетио сваки Приједорчанин - истакла је Цвијановић.

Она је навела да постоји снажна опредијељеност градских власти да врате Љубији све што је могуће од садржаја и услова за живот, те да у томе имају њену, као и подршку Владе Републике Српске, јер становници Љубије то заслужују.

- Развијајући Српску, водимо рачуна да се инфраструктурни пројекти реализују широм Републике и да ниједна средина не буде изостављена. Љубија у бившој земљи није била мало мјесто и њој треба вратити све што је могуће, од садржаја и изгледа, јер прилично тужно дјелују многе ствари које сам видјела на лицу мјеста - рекла је Цвијановић, наводећи да ће градска и републичка власт заједно радити и развијати Љубију.

Она је изразила задовољство чињеницом да су на челу Приједора млади људи.

- Препознајем ту енергију и упорност у Приједору и дајем подршку тој младој екипи и желим да Приједор осјети благодети добре, тијесне сарадње између Републике и Града - истакла је предсједница Српске.