latinica  ћирилица
26/04/2021 |  09:51 ⇒ 09:59 | Аутор: СРНА

Београд: ФЕСТ од 7. до 16. маја

У Београду ће од 7. до 16. маја бити одржан Међународни филмски фестивал на којем ће бити приказано седамдесетак остварења, рекао је данас градски секретар за културу Иван Карл.

Пројекције ће бити организоване у салама Центра Сава, Комбанк дворане, Дома омладине Београда и Синеплекс Галерије Београд, а продаја карата почиње данас у 12.00 часова.

Карл је рекао за РТС да ће свечано отварање бити организовано у Центру Сава, те додао да тренутно због вируса корона није познато ко ће све од гостију бити у Београду.

Он је напоменуо да је слоган овогодишњег ФЕСТ "Повратак у будућност" и указао да би то могло да значи и повратак у биоскопе који су у вријеме пандемије претрпјели огромне губите.

Карл је рекао да због временског ограничења због вируса корона неће бити представа у касним вечерњим терминима, већ ће пројекције бити завршене до 21.00 час.

ФЕСТ се одржава су организацији Центра београдских фестивала, под покровитељством града Београда и уз подршку Министарства културе и информисања Србије.

Биће одржан уз поштовање свих мјера Владе Србије и Кризног штаба за сузбијање вируса корона.