latinica  ћирилица
29/04/2021 |  18:24 ⇒ 18:35 | Аутор: Агенције

И УЕФА бојкотује друштвене мреже

УЕФА ће се овог викенда придружити енглеским фудбалерима, клубовима и организацијама у бојкоту друштвених мрежа у знак протеста против злоупотребе на интернету.
УЕФА - Фото: ТАНЈУГ
УЕФАФото: ТАНЈУГ

Прекид рада на друштвеним мрежама започеће у петак поподне и трајаће до понедјељка увече, а односи се и на утакмице полуфинала Женске лиге шампиона које организује УЕФА.

Бојкоту који предводи фудбалска организација ће се придружити и енглески крикет и рагби клубови и Британска тениска асоцијација, преноси АП.

Предсједник УЕФА Александер Чеферин позвао је прошле недјеље 55 чланица федерације да поднесу формалне жалбе на неприхватљиве твитове или поруке.

- Доста нам је кукавица које се крију иза анонимности како би промовисали своје штетне идеологије - рекао је Чеферин прошле недјеље у швајцарском Монтреу.

УЕФА је раније поступала у случајевима злоупотребе на интернету у којима су играчи критиковали званичнике на утакмицама, па су тако Нејмар и Серж Орије посљедњих сезона пропуштали утакмице Лиге шампиона због увредљивих коментара о судијама на друштвеним мрежама.