latinica  ћирилица
04/05/2021 |  15:39 ⇒ 15:40 | Аутор: Мондо

Жозе Мурињо нови тренер Роме

Римски клуб је саопштио у уторак да је постигао договор са португалским стручњаком, који ће бити нови тренер у сезони 2021/22.
Жозе Мурињо - Фото: Getty Images
Жозе МурињоФото: Getty Images

Португалски тренер Жозе Мурињо, супротно очекивањима у фудбалском свијету, већ овог љета преузима нови клуб.

Биће то повратак искусног тренерског вука у Италију, пошто је направио договор са Ромом! Ово је на званичном клупском сајту и профилима на друштвеним мрежама потврдио клуб из Рима.

Италијански тим већ данима тражи потенцијално рјешење за клупу наредне сезоне, пошто експеримент са Паолом Фонсеком који је стигао из Украјине није успио. Бивши тренер Шахтјора доживио је дебакл у првом мечу полуфинала Лиге Европе, што је била кап која је прелила чашу, јер ни резултати у Серији А нису сјајни ове сезоне.

Зато је "вучици" било потребно нешто друго.

То доноси Мурињо, који је недавно смијењен у Тотенхему, а већ има богато искуство широм континента. Између осталог, радио је и у Италији, гдје је његово ремек-дјело Интер који је водио до триплете. Питајте кога год хоћете, па и њега самог, то су биле најбоље тренерске године Португалца!

Током богате тренерске каријере контроверзни Мурињо водио је Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид, поново Челси, па Манчестер јунајтед и Тотенхем. Иако му је репутација данас доста нижа него у већем дијелу тренерске каријере, и даље у њему има ''ватре'' када је тренерски посао у питању.

Челници Роме Ден и Рајан Фридкин нису крили одушевљење након што је потврђено именовање "Специјалног".

- Одушевљени смо и срећни што смо дочекали Жозеа Муриња у Ромину породицу. Он је велики шампион који је освајао трофеје на свим нивоима, сигурно ће пружити огромно вођство и искуство нашем амбициозном пројекту. Нјегово именовање огроман је корак у изградњи дугорочне и досљедне побједничке културе у цијелом клубу - навели су челни људи римске "вучице".

Задовољство послије обављеног посла, није крио ни славни Португалац.

- Након састанака с власницима клуба, одмах сам схватио пуне размјере њихових амбиција са Ромом. Невјероватна страст навијача Роме увјерила ме да се прихватим посла и једва чекам почетак сљедеће сезоне - изјавио је Мурињо.