latinica  ћирилица
04/05/2021 |  16:43 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Инцкове критике нису утемељене на аргументима и Дејтонском споразуму (АУДИО)

Критике високог представника у БиХ Валентина Инцка према Републици Српској, Милораду Додику и институцијама Српске су ствари на које смо већ навикли, изјавио је Радован Ковачевић, савјетник српског члана и предсједавајућег Предсједништва Бих Милорада Додика.


Радован Ковачевић -
Радован Ковачевић

- Оне никада нису утемељене на аргументима, Дејтонском споразуму. Утемељене су само у његовом односу према Српској, а он је очигледно такав какав јесте у Сарајеву, а то је да Република Српска не треба да постоји – изјавио је Ковачевић за Радио Републике Српске.

Ковачевић је истакао да је то још један доказ због чега је од изузетног значаја да Влада и инститицуије Српске редовно подносе своје извјештаје Савјету безбједности Уједињених нација.

Ковачевић је поручио да Српска наставља своју институционалну борбу за свој уставни положај унутар Дејтонске БиХ.

- Република Српска наставља на све расположиве начине да штити своју уставну позицију на онај начин на који је то Дејтонски споразум прописао, без обзира на политичке жеље неког, да ли високог представника или било кога другог из Сарајева ко на један флагрантан начин очигледно врши утицај на високог представника – рекао је Ковачевић.