latinica  ћирилица
05/05/2021 |  21:39 | Аутор: Агенције

Занети: Интер је у озбиљним финансијским проблемима

Милански Интер је од недјеље првак Италије, први пут послије 11 година. Разлога за славље има, али ако је судити по ријечима легендарног капитена, а садашњег спортског директора Хавијера Занетија, не превише.

Клуб је пролазио током читаве сезоне кроз озбиљне финансијске проблеме. Ти проблеми су и даље ту и бит ће потребне године да се побољша баланс. Сада треба направити дугорочну стратегију која ће обезбиједити стабилност – рекао је Занети.

Таква ситуација могла би се одразити и на однос клуба са тренером Антониом Контеом који је познат као неко ко је у стању и да оде уколико му се не обезбиједе жељена појачања. Ипак, Занети бираним ријечима говори о бившем тренеру великог ривала Јувентуса.

– На почетку је било благог скептицизма због његове прошлости у Јувентусу, али научили смо га вољети. Од првог дана био је фокусиран и прихватио је изазов. Донио је радну етику и менталитет, убиједио је најмлађе играче да његов пројекат функционише. Није прошао дан да није размишљао како тим може напредовати - рекао је Занети.