latinica  ћирилица
07/05/2021 |  21:35 ⇒ 21:35 | Аутор: РТС

Њемачка "отима" Сосу од Хрватске?

Некадашњи млади хрватски фудбалски репрезентативац Борна Соса добио је њемачко држављанство и дозволу да наступа за ту репрезентацију, преносе њемачки медији.
Борна Соса - Фото: Тwitter
Борна СосаФото: Тwitter

Њемачки "Скај" пренио је да је Соса добио држављанство јер му је мајка рођена у Берлину, док "Билд" преноси да га селектор Њемачке Јоаким Лев већ има у плановима за предстојеце Европско првенство.

Соса, 23-годишњи лијеви бек, чија је вриједност процијењена на 12 милиона евра ове сезоне одиграо је за Штутгарт 25 мечева и уписао 10 асистенција.

У Њемачку је дошао из загребачког Динама прије три године за шест милиона евра.

За хрватску младу репрезентацију одиграо је 19 утакмица, али ниједну за сениорску, те по правилима ФИФА, може да заигра за другу А репрезентацију.

Селектор Хрватске Злато Далић је у изјави за сајт Савеза прокоментарисао ситуацију око Сосе.

- Борна Соса је на нашем радару, редовно пратимо његове наступе у клубу и он је сигурно на ширем списку кандидата за А репрезентацију. Поред тога, био је активан члан младих хрватских репрезентација са којима је постизао успјехе, што је најбољи пут до А репрезентације. Наравно, сваки играч има право да одлучи за коју земљу жели да игра - рекао је Далић.