latinica  ћирилица
08/05/2021 |  18:31 ⇒ 18:32 | Аутор: Агенције

Бомбашки напад на школу у Кабулу

Најмање 40 људи је погинуло, а на десетине је рањено, углавном ученица, у више експлозија у школи данас у авганистанској престоници Кабулу, рекао је Ројтерсу авганистански званичник који је желео да остане анониман.
Експлозија бомбе у Кабулу (фото: PROFIMEDIA) -
Експлозија бомбе у Кабулу (фото: PROFIMEDIA)

- То је заједничка средња школа за дјевојчице и дјечаке који уче у три смјене, од којих је друга за ученице, које су и највише настрадале у нападу - рекла је агенцији Најиба Ариан, портпаролка Министарства образовања, преноси Тањуг.

На снимцима приказаним на локалној телевизији Толо њуз могле су се видети драматичне сцене испред школе, књиге и школске торбе које су расуте по путу са траговима крви, и становници како журе да помогну жртвама.

Портпарол министарства унутрашњих послова Тарик Ариан раније је саопштио да је број погинулих 25, али није прецизирао узрок експлозија, а портпарол министарства здравља, рекао је да је до сада 46 људи пребачено у болнице.

Ниједна група није преузела одговорност за напад, а талибански портпарол Забиулах Муџахид негирао је умијешаност побуњеничке групе и осудио инцидент.

У четвртак је у бомбашком нападу у Кабулу на минибус који је превозио медицинске раднике, погинула једна, а рањене још три особе.