latinica  ћирилица
11/05/2021 |  09:24 | Аутор: sputniknews.com

Серена неће на Олимпијске игре?

Америчка тенисерка Серена Вилијамс размишља о томе да се не појави на Олимпијским играма у Токију због рестрикција које је изазвао вирус корона.

Челници Олимпијских игара у Токију су недавно забранили учесницима престижног такмичења да са собом у олимпијско село поведу чланове породице.

Вилијамсова, четворострука олимпијска шампионка у синглу и дублу, истиче да и даље размишља о томе да ли ће доћи у Токио јер не жели да се растане од трогодишње кћерке.

- Још се није десило да само један дан не будем са њом, тако да мислим да је то добар одговор (на то да ли ће отићи у Токио). Ми смо најбоље другарице - рекла је Серена Вилијамс.

Најуспјешнија тенисерка у историји Игара се медијима обратила пред почетак Мастерса у Риму, што ће јој бити први турнир још од Аустралијан опена у фебруару.

- Двије и по недјеље сам тренирала код Патрика (Муратоглуа) на академији, а онда доста на шљаци у САД. Неколико недјеља смо напорно тренирали, осјећам се добро и надам се да ћу имати добру недјељу овдје - додала је 39-годишњакиња из Мичигена, којој ће турнир у Риму бити једини на шљаци пред Ролан Гарос.

Олимпијске игре почињу 23. јула, тако да Серена има још времена да одлучи да ли ће успјети да издржи да неколико недјеља проведе без кћерке, али, ако је судити по овој изјави, чувену Американку нећемо гледати у Токију.