latinica  ћирилица
13/05/2021 |  10:10 ⇒ 04/02/2022 | 12:58 | Аутор: СРНА

Вулић: Српска не смије дозволити да се заборави српско страдање

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић поручила је Валентину Инцку да су "прошла времена када су високи представници доносили одлуке којима су се проглашавали закони што је правни никад виђени нонсенс".
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

Вулићева је рекла да високи представник није законодавац и да не може условљавати законодавну власт, те да ће о питањима из надлежности Републике Српске одлучивати изабрани и именовани званичници са њене територије.

- Као неко ко припада будућој генерацији, желим информисати Вас и ОХР да млади не смију заборавити прошлост већ о њој стално говорити и о истом информисати своје нараштаје. Наше је да не заборављамо! Република Српска не смије дозволити да се заборави страдање српских синова и очева само зато што је то Ваш интерес, господине Инцко - нагласила је Вулићев.

Она је нагласила да становници Републике Српске поштују све народе, спремни су за суживот што су и доказали, јер у Републици Српској нема нити један инцидент на националној основи.

- Самим тим, најкоректније би било да се угледате на нас, Србе из Републике Српске и почнете поштовати све народе у БиХ, а не ово што чините, бити изасланик бошњачке, сарајевске елите чији је циљ централизација БиХ - истакла је Вулићева реагујући на Инцкову изјава да је Српска усвајањем закључака у Народној скупштини пропустила, како каже, историјску шансу да прошлост остави иза себе и да будуће генерације поведу у бољу и сигурнију будућност.