latinica  ћирилица
15/05/2021 |  13:00 ⇒ 13:08 | Аутор: СРНА

Приједор: Служен помен за 28 погинулих жељезничара

Парастосом, полагањем вијенаца, минутом ћутања и уз продоран звук жељезничке сирене данас је одата почаст жељезничарима приједорског жељезничког чвора, који су погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату.
Приједор-помен - Фото: СРНА
Приједор-поменФото: СРНА

Помен испред споменика за 28 погинулих жељезничара, који су животе дали за одбрану Републике Српске, служио је протонамјесник Драган Хрваћанин.

Предсједник Борачке организације жељезничког чвора Приједор Милојица Рендић изјавио је новинарима да се сваке године у оквиру обиљежавања Дана жељезничара и крсне славе "Жељезница Републике Српске" - Светог Василија Острошког, на овај начин обиљежава сјећање на погинуле колеге.

На овај дан ми се заједно са породицама погинулих бораца присјетимо колега који су у протеклом рату дали своје животе. Тако одајемо почаст за њихово јуначко дјело", рекао је Рендић.

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић истакао је да се не може заборавити поднијета жртва жељезнчара за одбрану Републике Српске.

- Најмање што се може учинити је да чувамо сјећање на њихов подвиг - рекао је Ковачевић.

Вијенце и цвијеће на спомен-плочу у кругу жељезничке станице положиле су делегације града Приједора, Борачке и Организације породица погинулих бораца града Приједора, Жељезница Републике Српске, те породице и колеге погинулих жељезничара.