latinica  ћирилица
15/05/2021 |  13:34 ⇒ 18:27 | Аутор: Агенције

Спектакуларан преокрет Ђоковића у мечу сезоне на шљаци!

Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Риму послије велике побједе над Стефаносом Циципасом у три сета!

Ђоковић је савладао Грка послије великог преокрета 4:6, 7:5, 7:5 послије три и по часа борбе која се одвијала два дана, због прекида због кише.

Србин је опет показао невјероватну менталну снагу, јер је изборио полуфинале након велике борбе и маратонског меча .

Ђоковић се прво извукао у моментима када је Грк сервирао за меч. Затим је у трећем сету издржао страшан налет ривала који је имао неколико брејк шанси да дуел преломи на своју страну.

– Много ствари бих могао да кажем за овај меч. Изгледало је као да смо играли два меча и заправо јесмо. Јуче је он био бољи играч, боље је и данас почео, али некако сам успио да сачувам живце, да вратим, да у другом и трећем сету освојим важне поене. Било је и мало среће, било је и менталне снаге и праве тактике у правим тренуцима. Један ударац је одлучио, тако да сам срећан што сам побиједио. Много сам морао да се намучим. Све до посљедњег ударца. Нисам знао да ли ћу побиједити, али сам вјеровао – рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је затим честитао ривалу.

- Дивљење према Циципасу, толико сам морао да се намучим. Нисам знао до посљедњег поена да ли ћу побиједити. Увијек морате да се борите, да дате све од себе и да се надате да ће Бог одлучити ко ће добити меч. Он је добро играо, овдје је дошао послије финала у Барселони, добро је почео. Тако да сам срећан што сам прошао кроз ове изазове. Вјероватно најтежи меч у години - додао је Ђоковић.

Најбољи тенисер свијета у полуфиналу Мастерса у Риму играће против Италијана Лоренца Сонега који је послије преокрета побиједио Андреја Рубољва са 3:6, 6:4, 6:3.

Праву сензацију приредио је 33. играч свијета. Атмосфера на трибинама је била као фудбалска, с обзиром на то да је у питању домаћи тенисер који је дошао завршнице турнира.

Занимљиво полуфинални меч се игра вечерас од 18.30. Обојица ће морати други пут данас да изађу на терен. Сигурно да је Сонего свјежији од Ђоковића, али квалитет и искуство је на страни српског тенисера и петоструког шампиона Рима.

Србин и Италијан су одиграли један међусобни меч у каријери. Било је то прошле године у четвртфиналу Беча када је 26-годишњак из Торина славио са 6:2, 6:1.

У међувремену, у првом полуфиналу играће Рафаел Надал и Рајли Опелка.