latinica  ћирилица
15/05/2021 |  21:17 | Аутор: СРНА

Берлускони изашао из болнице

Бивши премијер Италије Силвио Берлускони изашао је данас из болнице "Сан Рафаеле" у Милану, након пет дана проведених у тој установи, саопштио је портпарол његове странке "Напријед Италија".

Берлускони /84/ је из клинике изашао на споредни излаз и нису га видјели фотографи и камермани који су се окупили код главног улаза у болницу.

У посљедњих неколико дана појавиле су се спекулације о томе како се Берлусконијево здравствено стање драстично погоршало. Његови љекари седмицама нису објављивали детаље о здрављу бившег премијера, а из странке су негирали да се он налази у критичном стању.

- Ово није тренутак за читуље - изјавио је неименовани извор из странке.

Берлускони је у више наврата примљен у болницу због заразе вирусом корона прошлог септембра. Он је у то вријеме новинарима рекао да је преживио "најопаснији изазов" у животу, али су поједини извори касније изјавили да богати италијански бизнисмен и даље осјећа посљедице ковида 19.

Италијански милијардер хоспитализован је једном у марту и два пута у априлу, а у јануару је био у болници због срчаних проблема.

Лидер странке Лига Матео Салвини, који је политички савезник Берлусконија, рекао је јуче новинарима да се бивши премијер "не осјећа најбоље", али је прогнозирао да ће се брзо опоравити.