latinica  ћирилица
16/05/2021 |  12:52 ⇒ 13:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Брајант званично у Кући славних, уз њега Данкан и Гарнет

Са осам мјесеци одлагања због пандемије, у суботу је на свечаности у Спрингфилду у кошаркашку Кућу славних примљена генерација 2020, у којој је постхумно и Коби Брајант.

Признање уласка у одабрано друштво преузела је његова удовица Ванеса Брајант, која је на бину изашла у пратњи легендарног Мајкла Џордана, уз скандирање из публике "Коби! Коби! Коби!".

- Увијек сам избјегавала јавно да хвалим свог мужа јер мислим да је довољно тога добијао од навијача, а неко га је морао враћати у стварност. Сигурна сам да се сад смије на небу, јер ћу га управо хвалити у јавности због његових постигнућа на једној од најјавнијих позорница. И даље побјеђује - рекла је Ванеса, док је уз њу стајао Џордан суздржавајући сузе.

У Кућу славних уведени су и Кевин Гарнет и Тим Данкан, Кобијеви велики ривали на терену.

- Цијеним те. Велика је част ући у Кућу славних са тобом и Кобијем - рекао је Гарнет обраћајући се Данкану, који се осврнуо на своју каријеру и посебно захвалио свом једином тренеру у НБА каријери - Грегу Поповићу, који је због ове церемоније пропустио ноћашњи меч Сан Антонија.

У класи 2020. мјесто у Кући славних добили су и тренери Руди Томјановић и Еди Сатон, кошаркашица Тамика Кечингс, женски кошаркашки тренери Ким Мулки и Барбара Стевенс и покојни, дугогодишњи генерални секретар ФИБА Патрик Бауман.