latinica  ћирилица
16/05/2021 |  23:29 ⇒ 17/05/2021 | 07:49 | Аутор: РТРС

Додик са Јанковићем у Љубљани: Размјеном искустава до већих успјеха (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик допутовао је у Љубљану, гдје се састао са градоначелником тог града Зораном Јанковићем.
Зоран Јанковић и Милорад Додик - Фото: РТРС
Зоран Јанковић и Милорад ДодикФото: РТРС

- Веома је важан овај састанак. Лијепо се срести са пријатељима. Градоначелник Љубљане је стари пријатељ Бањалуке и увијек се обрадујем када сам овдје - рекао је Додик по доласку у Љубљану.

Рекао је му је драго што може да чује искуства првог човјека Љубљане.

- Јанковић веома успјешно управља овим градом у сада незахвалним и комплексним политичким околностима. Ипак, показује резултате који су за дивљење. Зато ми је увијек драго када имамо прилику да попричамо управо о тим успјесима - казао је Додик.

Јанковић каже да је са Бањалуком у протеклом периоду јако добро сарађивао, док је на челу града био Игор Радојичић.

- Бањалука се развијала напријед. Нисам имао прилику да упознам новог градоначелника. Ми овдје на састанку дијелимо искуства. Оно што је добро, узмемо, пренесемо у свој град, а и обрнуто - каже Јанковић.

Подсјећања ради, Милорад Додик учествоваће сутра на састанку лидера Брдо-Бриони који ће бити одржан на Брду код Крања у Словенији.

У делегацији БиХ биће и чланови Предсједништва Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, а у раду скупа учествоваће предсједници Србије Александар Вучић, Сјеверне Македоније Стева Пандеровски, Црне Горе Мило Ђукановић и Албаније Илир Мета, те предсједник Хрватске Зоран Милановић и предсједник самопроглашеног Косова Вјоса Османи.

Учеснике самита испред Конгресног центра Брдо дочекаће предсједник Словеније Борут Пахор и предсједник Хрватске Зоран Милановић, након чега је предвиђено заједничко фотографисање.

У Конгресном центру Брдо почеће пленарна сједница шефова делегација поводом обиљежавања 10 година Брдо-Бриони процеса.

Након састанка слиједи шетња шефова делегација из Конгресног центра према Брдо дворцу.

Након тога, у Грандис сали Конгресног центра Брдо биће одржана конференција за новинаре коју приређују предсједник Словеније Борут Пахор и предсједник Хрватске Зоран Милановић, најављено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Предвиђени су и билатерални састанци учесника скупа.