latinica  ћирилица
17/05/2021 |  08:16 | Аутор: РТС

Aтланта и без Богдановића декласирала Хјустон, Филаделфија надиграла Орландо

Тим Атланте је убједљиво савладао Хјустон са 124:95 иако је у посљедњи меч лигашког дијела ушао са знатно ослабљеним саставом у коме није био ни Богдан Богдановић.
Атланта - Хјустон (Фото: soaringdownsouth.com) -
Атланта - Хјустон (Фото: soaringdownsouth.com)

Првопласирана Филаделфија је потврдила позицију побједом и над Орландом са 128:117, а Бруклин је био убједљив над Кливлендом са 123:109 у првим синоћним утакмицама НБА лиге.

За Атланту посљедњи лигашки дуел са Хјустоном није имао такмичарскиг значаја па су у утакмицу ушли без неколико стандардних играча међу којима је изостао и наш интернационалац Богдан Богдановић.

Упркос томе домаћини су у меч ушли врло самоувјерено и декласирали тим Ракета који су најгори тим ове сезоне по учинку и закуцани су на зачељу Западне конференције.

Најефикаснији у тиму Атланте био је Оњега Оконгву са 21 поеном, док су на другој страни најефикаснији били Ди Џеј Огастин и Армони Брукс са по 18 постигнутих поена.

Ни дуел Филаделфије са Орландом није имао такмичарског значаја али су домаћини учинили све да и у посљедњем дуелу потврде лидерску порицију на табели и дошли до 49. победе у сезони са убједљивих 128:117.

Тим је одлично предводио Тајриз и меч завршио са 30 постигнутих поена уз шест асистенција и седам скокова.

У пораженом Орланду Кол Ентони је био најефикаснији играч меча са чак са 37 постигнутих поена и осам скокова, али то није много помогло његовом тиму да се сачува од пораза.

Бруклин је у меч са Кливлендом ушао под притиском да побједом морају осигурати друго мјесто на табели и у томе су успјели славећи са 123:109.

Најефикаснији у тиму побједника био је Кевин Дурент који је меч завршио са 23 поена и 13 скокова, а одлично су га пратили Кајри Ирвинг са 17 и Мајк Џејмс са 14 поена, осам асистенција и четири скока.

Код Кливленда су се истакли Дин Вејд и Ајзек Окоро са 18 поена.

Протекле ноћи српски интернационалци су имали значајне улоге у својим тимовима.

Никола Јокић је за само 17 минута игре постигао 21 поен али то није помогло Денверу који је поражен од Портланда са 132:116, али је Немања Бјелица био међу најефикаснијим играчима у победи Мајамија над Детроитом са 120:107.

А најбољи је био млади српски кошаркаш Алексеј Покушевски који је предводио Оклахому у победи над ЛА Клиперсима са 117:112 и постигао лични рекорд у ефикасности.