latinica  ћирилица
11/06/2021 |  14:51 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

Пораз Србије од Јапана (ВИДЕО)

Фудбалска репрезентација Србије поразом од домаћина минималним резултатом (1:0) завршила је турнеју по Јапану.
Фудбалска репрезентација Србије (Фото: FSS) -
Фудбалска репрезентација Србије (Фото: FSS)

"Орлови" су у Кобеу доживјели неуспјех чиме су завршили наступ у "земљи излазећег сунца", пошто су претходно ремизирали са Јамајком 1:1.

Селектор Драган Стојковић претрпио је први пораз у петој утакмици откад је сјео на клупу српског тима јер је у квалификацијама за Мундијал уписао два тријумфа и један неријешен резултат.

Србија је била поприлично безопасна у Кобеу, гдје је својеврсни домаћин био легендарни Андрес Инијеста, који наступа за тамошњи Висел.

Пикси је поново "мијешао", дао шансу младим играчима и онима који су позвани да се покажу, али осим доброг периода у финишу првог полувремена, није било превише квалитетног садржаја.

Тада су шансе имали Дејан Јовељић, чији је шут са дистанце завршио поред гола, а онда и најбољи стријелац Линглонг Суперлиге Србије Милан Макарић. Њега је лијепо проиграо Немања Максимовић, српски центарфор покушао лијевом ногом и то учинио веома лоше.

Селектор Стојковић је негодовао због неуспјешног ударца, да би и у наставку меча наставио са измјенама.

Одлучујући детаљ сусрета догодио се на старту другог полувремена - уиграна акција из корнера, Танигучи је главом пребацио лопту на другу стативу, тамо је Марко Петковић био лоше постављен, што користи Ито и тресе мрежу гола Предрага Рајковића.

Покушавали су "орлови" до краја, нису успјели, а мало је недостајало да пораз буде убједљивији, пошто су Јапанци имали неколико изгледних шанси.