latinica  ћирилица
22/06/2021 |  14:01 ⇒ 14:21 | Аутор: РТРС

Тубин тврди да га је Радовић покушао напасти, Шешић да му је пријетио

Посланик Социјалистичке партије Српске Милан Тубин рекао је да га је посланик СДС-а Милан Радовић покушао физички напасти у скупштинском ресторану и да му је пријетио.
Милан Тубин - Фото: РТРС
Милан ТубинФото: РТРС

- Покушао је да ме удари главом, пријетио ми је и називао ме погрдним именима. Ово је недопустиво, али нека се зна о каком човјеку и насилнику је ријеч. То је монструм и зато позивам надлежне службе да реагују - рекао је Тубин у НСРС.

Он је оптужио Радовића да блокира развој Приједора, а живи у Београду. У обраћању медијима Тубин је поновио ове наводе.

- Изненадило ме да господин Радовић са толико искуства има проблем код изношења супротног мишљења. Изнио је јако пуно неистина о граду Приједору, стању у Приједору и потреби за изградњу ауто-пута - рекао је Тубин.

Радовић је демантовао ове наводе, истичући да је Тубину рекао да га не прозива на личној основи када се зна ко је склон пријетњама.

- О томе ко је склон пријетњама најбоље говори то да он зове људе и пријети им. Рекао сам му, можда у повишеном тону, да ме не спомиње на личној основи и то је све, нема говора о физичком сукобу - рекао је Радовић.

И посланик СДС-а Давор Шешић рекао је данас да му је Радовић пријетио због изјаве у вези са куповином обвезница Нове банке, док је Радовић био на њеном челу. Поручио је да се не боји пријетњи страначког колеге.

Шешић је рекао да би Радовић, када говори о изградњи ауто-путева и задужењима морао бити принципијелан и рећи колико је Нова банка, док је био њен директор, купила обвезница Републике Српске за изградњу ауто-пута Бањалука-Градишка.

- Радовић би, ипак, морао бити принципијелан. Прича о задужењима, а неће да каже колико је обвезница купила банка коју је предводио када је грађен ауто-пут Бањалука-Градишка. Зашто се тада није бунио и говорио да је то штетно за Републику Српску - упитао је Шешић реагујући на обраћање Радовића на сједници Парламента Српске.