latinica  ћирилица
22/06/2021 |  15:08 ⇒ 15:11 | Аутор: СРНА

Пећанац: Нећемо допустити да други пишу српску историју

Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Бојан Пећанац поручио је да свако ко дира у институције и нарушава интегритет Републике Српске треба да зна да Срби неће допустити да им други пишу српску историју и одлучују о њеној будућности.
Бојан Пећанац (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Бојан Пећанац (Фото: banjaluka.rs.ba)

Пећанац је, поводом данашње посјете Бањалуци градоначелника Сарајева Бењамине Карић, подсјетио да је она, одмах по изрицању другостепене пресуде генералу Ратку Младићу, на друштвеној мрежи Фејсбук похвалила ту срамну пресуду у којој су свако право и правда прегажени, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бањалука.

- Карићева се ту није зауставила. Са нападима на Србе наставила је тако што је подржала срамну резолуцију о Сребреници која је прије неколико дана изгласана у парламенту Црне Горе - навео је Пећанац.

Према његовим ријечима, ставови гостију као што је Карићева нису подржани у Републици Српској и сматрају се директним ударом на њене институције, становништво, сваког борца одбрамбено-отаџбинског рата, породице које су у протеклом рату изгубиле своје ближње, те сваког дјетета.

- Дјеци смо дужни рећи истину о пропаганди коју Сарајево пласира о српском народу - истакао је Пећанац.