latinica  ћирилица
23/10/2021 |  21:22 | Аутор: Б92

Партизан декласирао Крку (ВИДЕО)

Кошаркаши Партизана уписали су нови тријумф у АБА лиги, овог пута над Крком резултатом 92:45 (18:11, 25:17, 21:6, 28:11).

"Црно-бијели" су тако остали на максималном учинку 5-0 у регионалној лиги и без пораза су ове сезоне у свим такмичењима.

У овом сусрету вратили су се у некадашњу кућу, дворану "Александар Николић" и приказали веома добру партију на обје стране паркета.

Од самог старта је врло чврста одбрана красила тим Жељка Обрадовића, па смо тако видејли неколико фантастичних блокада, пре свих Родиона Курукса и Грегора Гласа.

Партизанов шутер је у првом полувремену постигао четири тројке и готово све су биле далекометне, док је посљедња у низу била скоро са половине терена.

У тој другој четвртини је захваљујући доброј дефанзиви и разноврсном нападу Партизан лако стигао до двоцифрене разлике и +15 на великом одмору.

Колико је Партизан доминирао ове вечери, најбоље је осликала трећа дионица. Обрадовић је извео неколико носиоца игре, али је и поред тога за само 10 минута разлика са полувремена дуплирана.

Играчима Крке дозвољено је само шест постигнутих поена у том дијелу меча, а у једном моменту словеначки тим био је скоро осам минута без поена из игре.

Са друге стране, у офанзивном дијелу није спуштена папучица са гаса упркос томе што су резервисти били на паркету.