X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Ђурђевданци
У сусрет Ђурђевданском фестивалу 2017
Ђурђевданци
10:40
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
Ђурђевданци

Најзначајнији и најдуговјечнији фестивал дјечије пјесме у Републици Српској, а и шире, “Ђурђевдански фестивал”, у први план ставља пјесме и њихове ауторе. Подједнаку шансу даје ауторима, који се професионално баве музиком и аматерима. Од покретања фестивала, 1994. године, до данас бројни аутори оставили су значајан траг на фестивалу и пјесме које ће дјеца још дуго пјевати. Неке од тих пјесама ушле су и у школске уџбенике.

Иако су аутори пјесама у првом плану, мали пјевачи, који изводе те пјесме, имају врло значајну улогу на "Ђурђевданском фестивалу", јер од њих највише зависи да ли ће се пјесма допасти публици. У новом серијалу емисија “Нови Ђурђевданци” доносимо детаље са аудиција за извођаче, које су одржане у Мркоњић Граду, Бањалуци, Требињу, Добоју, Бијељини и Источном Сарајеву. На путу по Републици Српској, екипу "Ђурђевданског фестивала" предводио је увијек расположени Ниџо Радозналац, који је, дружећи се са малишанима, настојао да им отклони трему и да их опусти прије наступа пред жиријем.

Док идемо у сусрет “Ђурђевданском фестивалу дјечије пјесме 2017.”, погледајте како су текле припреме и како су се представиле будуће "Ђурђевданске звјездице".

Редакција: Забавни програм

Контакт: