X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Азбука старих заната
Документарни серијал
Азбука старих заната
15:30
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Азбука старих заната

Документарни ТВ серијал под називом „Азбука старих заната“,настао је у циљу очувања културне баштине и традиције народа и народности са наших простора. У 12 епизода, у серијалу откривамо тајне старих и готово заборављених заната, дочаравајући магију древних времена. Кроз занимљив приказ заната представљамо доба у ком је настао, вријеме његових највећих успона, како су нове технологије и модеран начин живота утицале на његов развој, као и каква је будућност пред њим.

Ауторка и водитељка Александра Митрић-Штифанић, води гледаоце кроз азбуку старих заната, откривајући тајне: шеширџијског, бомбонџијског, јорганџијског, четкарског, опанчарског, ситарског и других старих, готово заборављених заната.

Серијал је суфинансиран од стране Министарства културе и информисања Србије средствима Конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намијењених припадницима српског народа у земљама региона у 2018. години и представља веома значајан пројекат у циљу очувања традиције и културног и историјског наслијеђа. Генерални спонзор је „Златно зрно“, Источно Сарајево.

Редакција: Документарни и страни програм