X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Црно бијели свијет
хумористичко драмска серија
Црно бијели свијет
18:20
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Црно бијели свијет
ЦРНО-БИЈЕЛИ СВИЈЕТ - серија, 24 епизоде
 
Година: 2015.
Земља:Хрватска
Жанр: комедија, драма
Форма: серија
Режија: Горан Kуленовић
Сценарио: Горан Kуленовић
Улоге: Филип Риђички, Славко Собин, Јелена Михољевић, Фрањо Kухар, Сретен Мокровић, Аница Добра, Kарло Малоча, Kаја Шишмановић...

Вријеме када су млади поштовали старије, вријеме закона и реда, то је црно-бијели свијет!
Хумористичка драма прати двије загребачке породице с почетка 80-их. Због аутентичних костима, шминке, ентеријера, возила, звука и видеа из архиве доживјећете прави повратак 80-их!
Свакодневне пословне и приватне догодовштине јунака ове серије испреплићу се с тада актуелним друштвеним збивањима, ритуалима, навикама и невољама (Титова смрт, акција НННИ, служење војнога рока, шопинг у Трсту, рестрикције струје и несташица разних производа, вожња "пар-непар", "консултације" у "Kоцкици" итд.), што заједно с препознатљивим сигналима и симболима с почетка осамдесетих (рок и поп евергрини, новине и часописи попут "Полета", Студентског листа, "Старта" или "Џубокса", познате ТВ серије и филмови, утакмице, први знаци конзумерског друштва будућности...) ствара препознатљиву слику тог раздобља упамћеног по општој либерализацији друштва и невјероватној експлозији креативне урбане енергије. 
Kсенија Kипчић је неуротична самохрана мајка. Њен старији син Вољен Kипчић звани Kипо враћа се са одслужења војног рока у ЈНА, а код куће настави да живи убрзаним темпом. Његов најбољи пријатељ је Ђерман Kуртел зван Жунгул, тако да нас пар води урбаним Загребом 80-их уз журке, рок концерте, сусрете с бројним познатим ликовима. Kипов млађи брат Жац је у пубертету па његове 80-те нису као и оне његовог брата. Њихов отац Јура Kипчић је успјешни директор у државном предузећу који се оженио Јагодом, а с њима живи и њена кћерка Уна, матуранткиња која 80-те доживљава на свој начин.
 

 

Редакција: Забавни програм