latinica  ћирилица
08/09/2014 |  09:20 | Аутор: Б92

Адвокат: У реду, али може боље

Селектор Србије Дик Адвокат рекао је да је утакмица са Француском била коректна, с обзиром на то да је његова прва на клупи националног тима.

"Све може да буде боље, али је било у реду за прву утакмицу. Потребна су нам боља рјешења, посебно у нападу, али када се игра против овако јаке екипе, 1:1 је коректан резултат", рекао је Адвокат на конференцији за новинаре послије утакмице на стадиону Партизана.

Србија је као домаћин играла са Француском неријешено 1:1 у пријатељској утакмици.

"Француска је знала наше квалитете на бековским позицијама, па су играли кроз средину и стварали проблем нашим крилима, која су морала да се враћају. Добро су нас анализирали. Осим голова није било много шанси и база за будућност је чврста одбрана", казао је Адвокат.

Он је додао да има слику тима који ће наступити у наредном периоду, али да има позиција око којих се двоуми.

"Базу тима имам, али има неких позиција које ће морати да се коригују, што ћемо свакако урадити у недјељама које долазе", навео је холандски стручњак.

Он је казао да није изненађен побједом Албаније над Португалом у групи И квалификационој утакмици за Европско првенство.

"Албанија је побиједила као гост Португал, што довољно говори о квалитету тог тима. Нема слабих протинивка, то свима мора да нам буде јасно", навео је Адвокат.

Србија ће у наредном сусрету гостовати Јерменији, у првом колу квалификација за Европско првенство.