latinica  ћирилица
10/09/2014 |  11:27 | Аутор: РТРС

"Селекторе, позовите Лазовиће"

Некадашњи селектор националног тима Србије, искусни стручњак и "тренерски бард", како га у посљедње вријеме све чешће представљају, Милан Живадиновић, изнио је у изјави за данашњи "Спорт" своје виђење онога што су приказали "Орлови" под вођством новог селектора Дика Адвоката.

Послије ремија са Французима на дебију новог селектора Дика Адвоката, појављује се доста коментара кад је у питању приказана игра репрезентације Србије. Ипак, анализа господина Милана Живадиновића се не може тек тако заобићи...

Популарни "Жива" је помно пратио игру репрезентације Србије и искусно уочио кључне слабости "орлова".

"Меч са Французима је још једна потврда да имамо проблема са шпицевима. И Ђорђевић и Митровић и Марковић имају квалитет, али њихових голова нема. Показало се опет да смо најопаснији из прекида, па још једино капитен Ивановић може неким ударцем главом да угрози гол ривала", истиче Живадиновић, а преноси ''Спорт''.

А онда, Жива извлачи "кеца из рукава", рјешење које Адвокату вјероватно не би ни пало на памет - да умјесто по Европи, потражи голгетера у домаћој Суперлиги.

"Предлажем му Лазовиће! и Дарка и Данка, а посебно овог другог! То су два најбоља нападача у српском фудбалу", јасан и гласан је Живадиновић, а до почетка квалификација нам остаје да сачекамо да ли ће Холанђанин прихватити ову његову препоруку.

Осим Живе, огласио се и још један некадашњи селектор Југославије Слободан Сантрач, који сматра да је кључни проблем на средини, гдје Србији недостаје играч попут Славише Јокановића, али и да се мора играти много брже.

Савјети су ту, Адвокат је на потезу...