latinica  ћирилица
15/10/2014 |  07:59 | Аутор: Б92

УЕФА хтјела да се меч настави

Генерални секретар ФСС Зоран Лаковић каже да је стигла "директива" од УЕФА да се меч Србија - Албанија настави, али да гости нису били у стању да играју.
Репрезентативци Србије опраштају се са стадиона, након прекида утакмице - Фото: РТРС
Репрезентативци Србије опраштају се са стадиона, након прекида утакмицеФото: РТРС

"Одржан је кризни састанак службених лица УЕФА, судија и представника оба савеза. Били смо у директној вези са УЕФА, а из Ниона је стигла директива да се настави и упути посљедње упозорење на стадиону да ће меч бити прекинут и за најмањи инцидент. Из УЕФА су инсистирали да се утакмица настави", рекао је Лаковић за РТС.

Он је истакао да су играчи и стручни штаб репрезентације Србије у тунелу на стадиону Партизана чекали представнике албанског тима, али да су они у свлачионици након консултација, "одлучили да нису у стању да се концентришу и из тих разлога меч није настављен".

На питање да ли су Албанци тражили да се испразни стадион, Лаковић је рекао да је било неколико опција и да ће све бити приказано у званичним извјештајима.

"То иде на дисциплинску комисију УЕФА. Сигурно ће тражити и допунске извјештаје, али сигурно је да вечерас ништа неће моћи да се сазна од УЕФА", рекао је Лаковић.

Утакмица између Србије и Албаније прекинута је након скандалозне провокације албанских навијача, због општег метежа на терену и туче која је услиједила.

Међу навијачима који су ушли на терен послије прекида меча, нашао се и вођа навијача Црвене звезде Иван Богданов.