latinica  ћирилица
26/10/2014 |  10:12 | Аутор: Б92

Ћурковић: Бодови су нам одузети због упада навијача

Потпредјесдник ФСС Иван Ћурковић рекао је да су бодови са меча са Албанијом Србији одузети због упада навијача на терен и прављења нереда.

Подсјећамо, УЕФА је тај меч регистровала службеним резултатом 3:0 за Србију, али и одузела бодове тиму Србије, који ће наредна два меча на свом терену играти без публике.

Меч између Србије и Албаније прекинут је пред крај првог полувремена, када се изнад терена стадиона Партизана појавила беспилотна летјелица, дрон, са заставом такозване велике Албаније, након чега су услиједили инциденти.

Фудбалски савез Србије најавио је жалбу, а Ћурковић се слаже са том одлуком.

"Треба се жалити на пресуду, видим жалиће се и Албанци, али ми гледамо себе. Сама казна је таква да нико није задовољан, а треба бити искрен до краја и рећи да смо прије изрицања пресуде били свједоци разних могућности, од тога да можемо добити меч службеним резултатом 3:0 до оних песимистичних тонова и најцрњег сценарија по коме ћемо бити избачени из квалификација. Једног дана ће неке ствари бити много јасније, али за сада само толико да подржавам реакцију ФСС на пресуду из Ниона", рекао је Ћурковић, а преноси Спорт.

Он је истакао да УЕФА у оваквим ситуацијама пажљиво испитује све детаље.

"УЕФА нема пардона према стварима које су се десиле и одлуке доноси увијек на основу службених лица, делгатима комесара за безбједност, судија... Увијек траже и додатне извјештаје и од Савеза. Свему се приступа темељно и на крају се доноси одлука. Узима се у обзир и све што је до сада урађено, какви су нам и досијеи и слично."

Ћурковић каже да је упад навијача на терен главни разлог што су Србији одузети бодови.

"Било је пропуста који иду нама на душу, пропуста који се понављају, лица са и без маски која су позната људима из УЕФА, а која су се поново појавила, шетала тереном, лица са којима је УЕФА већ имала проблема. Неко ће рећи: "Да, али то је само посљедица“. Не, не постоји оправдање за дешавања на самом терену. УЕФА тако размишља. Не можеш да одеш у позориште и ако ти се не допада представа, да пребијеш глумце, или да одеш на концерт, не свиђа ти се музика, па хајде сви да скочимо на пјевача. Да није било упада на терен, ми бисмо добили меч са 3:0, без одузетих бодова", рекао је Ћурковић.