latinica  ћирилица
27/10/2014 |  11:26 | Аутор: Телеграф

Потпредсједник ФСС: Србија ће тражити нови меч од УЕФА

Потпредсједник Фудбалског савеза Србије Горан Милановић рeкао је да ће ФСС инсистирати да се одиграју два меча с Албанцима до краја квалификација и то на нeутралном терену.

УЕФА је донијела пресуду поводом инцидената на мечу између Србије и Албаније, према којој је као што је добро познато Србија забиљежила побједу, али су јој због лоше организације утакмице одузета три бода, због чега ће челни људи ФСС уложити жалбу Европској фудбалској унији.

Одлуком УЕФА није задовољан ниједан од два Савеза,а српски савез ће инсистирати да се меч понови, с обзиром да Србија није одговорна за прекид исте, као и да су фудбалери Србије били спремни да наставе меч послије краћег прекида.

"Ми модамо да тражимо одигравање нове утакмице на неутралном терену пред празним трибинама и да докажемо да је нама стало само да играмо фудбал. Исто тако поставља се питање друге утакмице. Није нормално да се у Албанији игра пред пуним трибинама, а да ми прођемо овако како смо прошли. Оба меча требало би да се играју без публике", рекао је потпредсједник ФСС за 'Информер' и додао:

"УЕФА се бавила посљедицама, а не узроцима инцидента. У реду, Албанци су кажњени јер нису наставили меч, а ми због лоше организације утакмице. Међутим, УЕФА се није бавила тиме ко је започео прекид. Ако је фудбалски гријех мијешање политике у спорт, онда је ваљда свима јасно шта су Албанци урадили и да су све остале посљедице мањи пропусти од тог", рекао је Милановић.