latinica  ћирилица
14/11/2014 |  10:57 | Аутор: SportSport.ba

Сушић пред Израел: Убијеђен сам да нећемо изгубити

Фудбалска репрезентације Босне и Херцеговине наставила је припреме за сусрет против Израела, а јавности се прије тренинга одржаног у четвртак обратио селектор Сафет Сушић.

"Лијепа је вијест што вас видим у оволиком броју. Оно што је сигурно позитивно је што су сви играчи здрави. Беговић ће још данас бити поштеђен тренинга и он ће сигурно бити спреман за утакмицу против Израела. Сви играчи су нестрпљиви и једва чекају да крене утакмица", рекао је Сушић на почетку свог обраћања.

На питање зна ли већ почетни састав, одговорио је да новинари знају десет играча а да он има једну дилему. Сушић ће сачекати посљедњи дан када ће се дефинитивно одлучити за коначни састав.

Када је у питању Израел, селектор БиХ је рекао да је то добра екипа коју је двапут гледао ових дана. Њихове утакмице су данас гледали и играчи.

"Ријеч је о једној доброј екипи која има солидну одбрану коју предводи Тал Бен Хаим, играч који већ десетак година игра у Премијер лиги. По лијевој страни игра његов имењак и презимењак од којег нам пријети највећа опасност. Рекао сам Мујџи да га највише изанализира. Што се тиче саме утакмице у Израелу, мислим, односно убијеђен сам, да нећемо изгубити. Не знам да ли бих пристао на неријешено, али треба бити стрпљив. И са неријешеним резултатом ми остајемо у утрци за прва два мјеста. Нећемо играти на неријешено него ћемо покушати отвореном игром побиједити, а хоћемо ли то успјети зависи од многих фактора", рекао је селектор БиХ.

Највећа дилема и непознаница је напад. Према Сушићевим ријечима, од тројца Хајровић, Квржић и Вишћ двојица ће почети меч, док ће трећи прилику највјероватније добити у другом полувремену.

Меч квалификација за Европско првенство између Израела и Босне и Херцеговине одиграће се у недјељу у Хаифи с почетком у 20.45 часова.