latinica  ћирилица
28/12/2014 |  13:14 | Аутор: СРНА

Радници се враћају у Тузлу

Стотињак радника пропалих предузећа из Федерације БиХ, који су данас у знак протеста покушали да пређу у Хрватску без важећих докумената, одлучили су се на повратак у Тузлу и чекају аутобусе који ће их вратити.
Орашје: Радници се враћају у Тузлу - Фото: klix.ba
Орашје: Радници се враћају у ТузлуФото: klix.ba

Радници Фабрике обуће "Аида", Фабрике детерџената "Дита" и Ливнице челика из Тузле, те Фабрике намјештаја "Коњух" из Живиница кажу да их у Тузли очекују грађани који су, такође, незадовољни економском и социјалном ситуацијом у том граду, и са којима планирају да се упуте пред зграду Тузланског кантона, јављају федерални медији.

На граничном прелазу у Орашју служба хитне медицинске помоћи у више наврата је помагала радницима са здравственим проблемима, а мањи број дека обезбиједили су им припадници Граничне полиције.

Радници који су имали важеће пасоше око 11.00 часова прешли су границу, али су се убрзо вратили јер нису хтјели да се раздвајају од својих колега.

Незадовољни радници су на пут ка граници пјешачећи кренули у сриједу, 24. децембра, са намјером се колективно иселе.

Они су, између осталог, тражили исплату 400 КМ једнократне новчане помоћи, а из Владе Тузланског кантона су поручили да им могу исплатити по 220 КМ и обезбиједити пакет са прехрамбеним намирницама у износу од 180 КМ.