latinica  ћирилица
08/05/2015 |  11:11 | Аутор: РТРС

Бањалука: Од 11. до 15. маја бесплатни прегледи коже

Удружење за превенцију и борбу против рака коже "Меланома у БиХ" и ове године организоваће "Еуромеланома кампању", чији је циљ превенција и рана дијагноза рака коже, прије свега меланома, најмалигнијег карцинома у хуманој патологији.

Прегледи промјена коже сумњивих на туморе - за све пацијенте биће бесплатни и без упутнице, а рад љекара је хуманитаран и без новчане накнаде.

Кампања ће трајати од 11. до 15. маја, а у том периоду грађани Бање Луке моћи ће да обаве прегледе у приватним  амбулантама: ЗУ Дерматовенеролошка ординација „Др Рољић“, ЗУ Дерматовенеролошка ординација „Кутанова“ и ЗУ Дерматовенеролошка ординација „Продермис“.

Током трајања кампање, бесплатни прегледи биће организовани и на Тргу Крајине.

Промоција кампање 10. маја: У Бањалуци активности у вези са јавном промоцијом „Еуромеланома кампање“ биће одржане 10. маја на Тргу Крајине (од 10 до 17 часова). Тог дана, подјелом промотивних материјала на два штанда Туристичке организације града и одржавањем више радионица ученика Основне школе „Иво Андрић“, Бадминтон клуба и студената Академије ликовних умјетности биће промовисан значај здравља.

Град Бања Лука је одобрио простор за промоцију кампање и позива грађане да искористе прилику и у што већем броју ураде бесплатни преглед коже.

Покровитељи ове кампања су Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Министарство здравља Федерације БиХ.