latinica  ћирилица
07/06/2015 |  22:05 | Аутор: СРНА

Завршена "Вишеградска стаза"

Манифестација "Вишеградска стаза", посвећена нобеловцу Иви Андрићу и његовом дјелу, завршена је вечерас монодамом "Последња шанса" у извођењу глумице Народног позоришта из Београда Сузане Петричевић.
Вишеград - пјесничко вече - Фото: СРНА
Вишеград - пјесничко вечеФото: СРНА

Сузана Петричевић рекла је да је за монодраму рађену по тексту Мирјане Бобић Мојсиловић, коју изводи већ седам година, добила више признања.

"Награде су ми донеле много самопоуздања и да кренем на ова путовања која значе да публика жели и воли да види добру монодраму", каже Петричевићева.

Она је истакла да је веома срећна што је дио ове манифестације и што има прилику да буде у Вишеграду.

Предсједник Друштва библиотекара Републике Српске Стојка Мијатовић истакла је значај "Вишеградске стазе" у оквиру које су одржана бројна предавања, промоције и изложбе.

"Андрић нас својим именом обавезује да будемо што бољи", поручила је Мијатовићева.

Она је похвалила организаторе овогодишње "Вишеградске стазе" која је током три дана трајања угостила бројне учеснике из Српске и Србије.

"Драго нам је да је међу бројним гостима био и министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, као и библиотекари који дају печат овој манифестацији - јер гдје су они, ту је и књига и Андрић", рекла је Мијатовићева.

Организатори традиционалне културне манифестације су општина Вишеград, Дом културе и СПКД "Просвјета" Вишеград. Генерални спонзор "Вишеградске стазе" је предузеће "Хидроелектране на Дрини".