latinica  ћирилица
09/06/2015 |  18:35 | Аутор: РТРС

Драматично у X Factor Adria: Испала четири кандидата

Прексиноћ и синоћ од 21.00 час у програму РТРС-а пратили смо шесту и седму емисију уживо највећег музичког такмичења у региону X Factor Adria. У недјељу је наступило седам, а у понедјељак пет преосталих кандидата. Од 12 финалиста, избор се сузио на осам потенцијалних побједника. Такмичење су синоћ напустили Нина Симић, Илија Михаиловић, Милан Букилић и Давид Темелков.

Након што у недјељу није било испадања, напетост, сузе и невјерица обиљежили су наредно вече.

Прва је наступила Магдалена Богић. Извела је пјесму &лсqуо;&рсqуо;Више се не враћаш&рсqуо;&рсqуо; Каролине Гочеве, за коју је текст и музику написао прошлогодишњи побједник Даниел Кајмакоски. Жири је за Магдалену имао само ријечи хвале, а њен ментор Жељко је рекао само: "Господски". И Каролина, која је била специјална гошћа, рекла је да је интепретација младе такмичарке сјајна.

Након ње су наступили Аднан и Тарик са пјесмом ‘’Mirror’’ -  Lil Wayne ft. Bruno Mars. Нјих је на сцени пратио пресладак плесни пар – дјечак и дјевојчица, за које је Масимо изразио жељу да их види у свом наредном споту. Три члана жирија нису била одушевљена, док је Аднанов и Тариков ментор Тончи рекао да остали морају да их критикују јер су они "његови, а не њихови".

Боби Мојсовски је извео нумеру &лсqуо;&рсqуо;Пратим те&рсqуо;&рсqуо; Тошета Проеског на македонском језику. Он је поново одушевио публику и жири, а Жељко је рекао да би Тоше био поносан када би могао да чује његову интерпретацију.

Ива Ћурић је изабрала ‘’Give it to me right’’ Мелание Фиона коју је извела уз пратњу тројице сјајних плесача. Массиомов коментар је био да је ризиковала са избором пјесме иако се њему јако допало, док је Тончи рекао да Ивин глас има највећи &лсqуо;&рсqуо;персоналити&рсqуо;&рсqуо; и да му се допада како она сваку пјесму доведе на свој ниво.

Посљедњи је наступио Милан Букилић. Нјегово извођење Луисове пјесме "Не куни ме, не ружи ме, мајко" довело је до суза добар дио публике у студију. Жири је био одушевљен. Жељко је рекао да је Милан перфектан извођач, Тончи да је био бриљантан, Масимо да има посебну емоцију, док је менторка Александра била поносна на њега као и увијек.

Док су се сабирали гласови, чули смо два специјална госта, Каролину Гочеву и Сашу Ковачевића, након чега је услиједио најузбудљивији дио вечери.

Такмичење је прво напустио кандидат са најмањим бројем гласова публике, а то је била Нина Симић. Она је покушала да сакрије тугу осмијехом, али је иза сцене бризнула у плач. Међутим, Нина нам је открила да није плакала због свог испадања, већ зато што се бојала да не испадне ‘’Highway trio’’, односно њен дечко Петар који је члан бенда.

Ускоро је услиједио шок за двојицу такмичара: два најбоља другара! Антонио и Илија, нашли су се у пјесми спаса. Антонију је посебно тешко пало што се борио за опстанак у такмичењу против најбојег друга, па није могао да сакрије сузе док је Илија пјевао. Када је и Антонио наступио, њихова менторка није жељела да гласа. Тончи и Масимо су дали глас Антонију, док је Жељко био за Илију, па му се придружила и Александра како би одлуку оставила публици, која је кући послала Илију Михаиловића.

Двојици другара је теже од испадања пало то што су се заједно нашли у пјесми спаса. Антонио нам је кроз сузе рекао да је причао са Илијом прије лајва о тој могућности и да су обојица закључила да је то најгоре што би могло да им се деси.

"Јако сам задовољан докле сам стигао и ово је велики успјех с обзиром да музика коју ја изводим није довољно поштована на нашим просторима. Најтеже ми пада то што нећу бити у финалу јер је гост мој идол Џејмс Артур, мислим да то нећу прежалити. Најдраже ми је што сам стекао пријатеље за цијели живот, а то су Антонио, Магдалена, Ива и Милан", рекао је Илија.

Ispao je i Milan Bukilić jer je, poslije Nine, imao najmanje glasova publike, pa nije dobio priliku za pjesmu spasa iako je htio da izvede kompoziciju koju je sam uradio. Njegovo ispadanje iz daljeg takmičenja je izazvalo negodovanje u publici, a i sam Milan nije krio razočaranje.

"Сви смо били спремни на испадање јер је вечерас специфична ситуација, тако да нисам изненађен, али ми је жао. Захвалан сам на овој прилици и цијелом искуству које је било сјајно. Коментари жирија које сам добио су ми највећа мотивација да наставим да се бавим овим послом", рекао је Милан.

Услиједила је још једна пјесма спаса, а за полуфинале су се борили Давид Темелков и ''Highway trio''.Александра и Тончи су гласали за своје кандидате, док су и Жељко и Масимо дали глас групи ''Highway trio'' и тиме елиминисали Давида, на опште изненађење публике. Своју одлуку су образложили бољим наступом бенда у пјесми спаса.

Александра је тиме остала без трећег кандидата исте вечери и није крила разочарење таквом одлуком колега: "Изненадила ме је оваква одлука јер је Давид дефинитивно и убједљиво бољи пјевач, увијек је имао добре наступе, али ја нисам жељела да се мијешам у одлуку својих колега. Знала сам да ће у једном тренутку моја група кандидата морати да се распадне, али нисам очекивала да ће то бити сада и да ће бити ови кандидати. Илијино испадање ме је разочарало јер је то доказ да је у Србији поп музика на издисају. Што
се тиче Милана, заиста сам се надала да ће публика препознати и наградити његову емоцију".

Са друге стране, Тончи уопште није сумњао у свој бенд који се нашао у дуелу, јер сматра да освајају својом опуштеношћу и енергијом.

Давид није желио да коментарише одлуку жирија и каже да је био спреман на све: &рсqуо;&рсqуо;Нисам разочаран, сваки крај је нови почетак. Био сам спреман на све и мислим да дјела говоре више од ријечи, тако да не бих коментарисао одлуку жирија.

Борба за побједу наставља се већ сљедеће недјеље од 21.00 час на РТРС-у, када нас очекује узбудљива полуфинална емисија најпопуларнијег пјевачког шоу програма у региоу X Factor Adria!

Све детаљније информације можете пронаћи на сајту xfactoradria.com и на званичној Facebook страници www.facebook.com/XFactorAdria