latinica  ћирилица
13/06/2015 |  08:02 | Аутор: РТРС

Данска - Србија, РТРС од 20.35

Фудбалска репрезентација Србије састаје се вечерас од 20 часова и 45 минута, уз пренос на Телевизији Републике Српске, са селекцијом Данске у сусрету петог кола квалификација за Европско првенство, које ће се наредне године одржати у Француској.

"Орлови" путују у Конехаген под императивом побједе, јер након четири одиграна кола у групи И имају освојен само један бод и тренутно су на претпосљедњем мјесту на табели.

С друге стране, селекција Данске је друголасирана у групи са седам бодова, колико има и Албанија на трећем мјесту, а два мање од лидера, репрезентације Португала.

Селектор Србије Радован Ћурчић рекао је у петак да је предстојећа утакмица са Данском једна од пресудних у квалификацијама за Европско првенство 2016. године, али да се његова екипа добро припремала и да може да се носи са притиском.

"Свака утакмица у репрезентацији је оптерећујућа. Сигруно да је ово један од пресудних мечева у квалификационој групи и ми морамо да се носимо с тим притиском. Без обзира што је притисак велики, мислим да ћемо бити довољно мирни да одиграмо свих 90 минута концентрисано, да немамо велики страх од резултата", рекао је Ћурчић на конференцији за новинаре у "Копенхагену".

"Мислим да смо успјели много да урадимо на психолошком плану, али утакмица је показатељ свега, видјећемо у суботу шта ћемо урадити. Искрено се надам да је труд који смо уложили у припреми утакмице и на тренинзима довољан и да смо урадили све што је потребно да би се добила једна оваква утакмица. Надам се да ће наш велики труд из претходног периода дати резултат", рекао је селектор.

Селектор "Орлова" навео је да зна који ће тим играти сутра, али није желио да га открије окупљеним новинарима. Жорчић је додао да је добро што је екипа провела неколико дана у Аустрији, гдје је у пријатељској утакмици побиједила Азербејџан резултатом 4:1.

"Ово је критичан период за све репрезентације на крају сезоне. Период од 14 дана који смо провели заједно и промјена амбијента на пет-шест дана нам доноси нове изазове. Жељели смо промјену амбијента, то смо добили. Имали смо мир и велику подршку наших људи који живе у Бечу, као и у утакмици у Сент Пелетну. На нас се пренијела позитивна енергија и то нам је створило обавезу да направимо резултат, јер видимо како људи воле и желе репрезентацији добар резултат", казао је Ћурчић.

Ћурчић је затим изнио своја запажања о вечерашњем ривалу Србије.

"По ономе што смо видјели у квалификацијама, код њих нема ништа труло. То је стабилан и јак колектив, уиграна екипа и то је препознатљиво на сваком дијелу терена и у сваком тренутку утакмице. У нашим условима свака утакмица која се игра добија нарочито код тренера 'бити или не бити', али нисам размишљао у том смјеру. Ово је једна од најважнијих утакмица у посљедњем периоду, свјесни смо тога", рекао је он.

У другом дуелу групе И снаге ће одмерити Јерменија и Португал.

Од осталих занимљивијих мечева данашњег програма издвајамо дуел Ирске и Шкортске, као и сусрет двије водеће селекције групе Ф, Сјеверне Ирске и Румуније.

Распоред утакмица:

Субота, 13. јуни:

Група Д
Ирска - Шкотска (18.00)
Пољска - Грузија (18.00)
Гибралтар - Њемачка (20.45)

1. Пољска 5 13
2. Њемачка 5 10
3. Шкотска 5 10
4. Ирска 5 8
5. Грузија 5 3
6. Фибралтар 5 0

Група Ф
Финска - Мађарска (18.00)
Фарска Острва - Грчка (20.45)
Сјеверна Ирска - Румунија (20.45)

1. Румунија 5 13
2. Сјеверна Ирска 5 12
3. Мађарска 5 8
4. Финска 5 4
5. Фарска Острва 5 3
6. Грчка 5 2

Група И
Јерменија - Португал (18.00)
Данска - Србија (20.45, РТРС)

1. Португал 4 9
2. Данска 4 7
3. Албанија 4 7
4. Јерменија 4 1
5. Србија 4 1