latinica  ћирилица
02/07/2015 |  08:43 | Аутор: СРНА

Теслић: Прикупљено око 76.000 КМ на хуманитарној аукцији слика

На хуманитарној аукцији слика у Теслићу, организованој под покровитељством предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић, прикупљено је око 76.000 КМ које ће бити дониране Савезу за ријетке болести Републике Српске.
Теслић: Аукција слика - Фото: СРНА
Теслић: Аукција сликаФото: СРНА

На аукцији под називом "У срцу природе, хуманост на дјелу" продата су сва 63 изложена умјетничка дјела.

Највишу цијену достигла је слика аутора Велибора Бугарина "Бели Анђео" у износу од 3.100 КМ. Почетна аукцијска цијена по слици била је 1.000 КМ.

Биљана Котур из Савеза за ријетке болести Републике Српске задовољна је аукцијом и чињеницом да је препознат проблем ријетких болести чије лијечење појединачно по пацијенту кошта и више од 10.000 КМ по терапији.

Котурова је истакла да до расподјеле средстава неће доћи док се на направи адекватна евиденција обољелих.

- Контролу расподјеле средстава вршиће Комисија за ријетке болести која је основана при Министарству здравља и социјалне заштите Српске и координатора за ријетке болести који се налази при Универзитетској болници Клинички центар Бањалука - рекла је Котурова.

Директор Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица" Александар Радошевић истакао је да су на аукцији изложена 63 умјетничка дјела са посљедње ликовне колоније одржане у овој установи.

Према његовим ријечима, хуманитарна аукција одржана је на иницијативу Министраства здравља и социјалне заштите Републике Српске, а под покровитељством предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић.

На ову аукцији, коју је у хотелу "Кардијал" организовао Здравствено-туристички центар "Бања Врућица", одазвало се око 100 привредника из цијеле БиХ.

Цвијановићева захвалила свима који су се одазвали и подржали акцију

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић захвалила је свим привредницима који су се одазвали позиву и подржали ову хуманитарну аукцију.

Цвијановићева је захвалила и Здравствено-туристичком центру "Бања Врућица", који је на себе преузео одговорност организације овог догађаја чиме је још једном показао друштвену одговорност, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

- Влада Републике Српске и ресорно министарство чине значајне напоре да би кроз различите програме животе особа које болују од ријетких болести учинили квалитетнијим. Знамо да морамо радити још више и његовати принципе социјалне осјетљивости и одговорности - истакла је Цвијановићева.

Она је навела да су учесници ове акције потврдили да друштво и даље има здраве темеље и да је, упркос бројним изазовима, ипак спремно да помогне онима којима је помоћ потребна.

- Надам се да ћемо и у будућности наставити да његујемо саосјећање и хуманост кроз сличне акције - нагласила је Цвијановићева.