latinica  ћирилица
08/07/2015 |  21:50 | Аутор: Dnevnik.hr

Дијете које треба избјегавати

Откад је свијета и вијека, људи покушавају смршати нередовним одласцима на дијету. Већина их не успије, људи имају дословно и пренесено превелике апетите, па вам данас доносимо листу оних дијета које бисте свакако требали избјегавати. Више кретања и здравије исхране - то је то!

Дијете које треба избјегавати:

Грејп дијета

Позната је још и под називима 18 – дневна дијета и холивудска дијета, а први се пут појавила двадесетих година прошлог вијека. Наравно, ова дијета истиче грејп као главну намирницу, а тек након њега месо и поврће. Уз сваки оброк допуштена је шољица каве, али су забрањени међуоброци. Оно што нам се никако не свиђа код ове дијете је што забрањује унос више од 800 калорија дневно, што се чини заиста грозно и нездраво.

Дијета ледом

Након доручка и вечера једе се неколико коцкица смрвљеног леда, а након главног оброка - ручка, препоручује се узимање пуне чаше ледених коцкица. У пракси се показало да ова дијета изазива проблеме са зубима, као и мучнину и вртоглавицу.

Дијета Трноружице

Свима нам је позната прича о Трноружици, дјевојци која се убола на вретено па је спавала дуги сан. Ова дијета названа по њој има једноставно логику – кад спаваш, не једеш. Стога људи узимају јаке седативе који их успављују, и проводе неколико сати у сну, а све како не би јели. Свијет је стварно, занимљиво мјесто!

Дијета ватом

О да, добро сте прочитали. Постоји чак и дијета ватом. Умјесто уноса хране, једе се вата која заузима мјесто у желуцу и даје осјећај привремене ситости. Ипак, овај начин мршављења и више је него опасан јер може довести до зачепљења цријева и озбиљних здравствених проблема.