latinica  ћирилица
22/08/2015 |  20:43 | Аутор: Агенције

Древни еликсири младости

Вијековима су многи алхемичари и исцјелитељи тражили еликсире љепоте и дуговјечности, па су тако настале и неке љековите рецептуре које су до дан-данас остале очуване.

1. Источни еликсир младости

Помијешајте 100 мл сока од лимуна, 200 грама меда и 50 мл маслиновог уља и узимајте свако јутро једну кашичицу на празан стомак. Можете да га и свјеже припремате свако јутро, па тада промијешајте 1 кашичицу свјежег сока од лимуна, 2 кашичице меда и пола кашичице маслиновог уља.

Користећи овај еликсир, изгледаћете млађе, побољшаћете тен, избистрићете очи, ојачаћете тонус коже, побољшаћете пробаву и вјероватно никад нећете знати шта је склероза.

2. Тибетанска питка вода

Ставите у стаклену теглу кристал, димни и розе кварц, аметист, карнеол и ахат, прелијте врелом водом и оставите 8-10 сати на сунцу. Таква вода подмлађује, даје виталност и служи као превенција од разних болести. Пијте свакодневно 2 до 3 шољице, користите за брисање лица, лосионе, омекшавање коже, еластичност, изглађивање бора, као и за посјекотине, модрице и опекотине.

3. Кавкаско пиће дуговјечности

Прелијте 25 грама коријена коморача с једним литром вреле воде, кувајте 2 минута и оставите да одстоји 10 минута. Пијте три шољице дневно.

4. Египатски чај

У старом Египту био је врло популаран чај од суданске руже – хибискуса. Археолози су пронашли његове остатке у пирамидама, а као пиће остао је популаран до данашњег времена. Хибискус је богат антиоксидансима који штите кожу од старења, тако да редовна конзумација чаја хибискуса омогућава дуже очување младости и љепоте.