latinica  ћирилица
06/09/2015 |  09:40 | Аутор: Агенције

Пулски полицајац зауставио саобраћај да јеж пређе улицу

Томислав Солдо постао је преко ноћи регионална интернет звијезда након што је зауставио читав саобраћај на једној пулској улици како би пропустио јежа да пређе са једне на другу страну улице.
Зауставио саобраћај да јеж пређе улицу (Фото: Kristina Klarić/GradPula.com) -
Зауставио саобраћај да јеж пређе улицу (Фото: Kristina Klarić/GradPula.com)

Млади пулски полицајац пролазио је службеним возилом насељем Видиковац и примјетио јежа који покушава да пређе преко улице.
 
„Зауставио сам се и покушао помоћи како сам најбоље знао. Зауставио сам промет из једног и другог смјера. У тих неколико минута, док је јеж прлеазио улицу, сакупио се приличан број возила, али нико није негодовао. Чак су отварали прозоре и похвалили ме за поступак“, присјећа се Томислав.
 
Иако је прво покушао да усмјери јежа на супротну страну, мала бодљикава животиња била је баш тврдоглава и хтјела преко улице.
 
„Нисам имао избора него да покушам све што сам могао да јеж безбиједно стигне у шуму са друге стране. Морао сам да зауставим саобраћај“, каже Томислав.
 
За цијели случај се не би ни сазнало да га једна особа није фотографисала и псотавила на друштвене мреже. Од тада је Томиславов поступак прикупио хиљаде „свиђања“, а прича је подијељена више од 14.000 пута.
 
Иначе, ово није први случај да млади саобраћајац помаже животињама у саобраћају.
 
„Једном сам на Велом врху у Пули зауставио саобраћај да пас сигурно пређе преко улице, јер су аутомобили јурили а он се бојао. И тада сам исто реаговао и пас је прешао на другу страну“, каже Томислав.