latinica  ћирилица
07/09/2015 |  12:43 | Аутор: РТРС

Блажевић: Шукер и Ковач требају поднијети оставке

Некадашњи селектор хрватске фудбалске репрезентације Ћиро Блажевић није најбоље прихватио нови лош наступ Хрватске и пораз од 2:0 против Норвешке.
Мирослав Ћиро Блажевић   (Фото:abc.ba) -
Мирослав Ћиро Блажевић (Фото:abc.ba)

"Питате ме како се осјећам? Само што нисам пао у несвијест од муке од овакве игре наше репрезентације! Ето, тако сам! Знаш ли ко је најважнији играч у екипи?", поручио је Блажевић за Вечерњи лист па одмах наставио:

"Тренер! А наш тренер је у 'Аустрији', у Салзбургу, оданде командује. Нити зна направити организацију игре, нити атмосферу у екипи и око ње, а како и би кад не дише с нама, с 'рајом'. У раји се ствара дух, добро озрачје... Зато Нику Ковача позивам да одмах да оставку, као и Давора Шукера. Ма Шукера треба ухапсити, јер нам је из свог егоизма ускратио радост изабравши Ковача за селкектора! Дао је локомотиву на атомски погон човјеку који зна само бицикл возити! Све што је направио као играч, Шукер је компромитирао тим потезом као предсједник ХНС-а."

Селектор Хрватске Роберт Ковач јавно је након утакмице прозвао играче којима Ћиро замјера сљедеће.

"Помањкање диспонираности. Имали су хтијења, али није било жустрине, ратничког приступа. Јер им то нема ко искомуницирати", рекао је Ковач, преноси "Goal".