latinica  ћирилица
15/09/2015 |  13:45 | Аутор: Агенције

Зграда „Фејсбука“ има парк на крову (ВИДЕО)

Да ли сте се некад питали како изгледа канцеларија оснивача „Фејсбука“? Марк Закерберг је на свом профилу објавио први видео-снимак у коме у кратком обиласку води гледаоце кроз главну канцеларију сједишта компаније.
Зграда "Фејсбука" - Фото: Screenshot/YouTube
Зграда "Фејсбука"Фото: Screenshot/YouTube

Марк Закерберг, 31-годишњи милијардер је на свом Фејсбук профилу објавио први снимак у високој резолуцији у коме се први пут може видјети његова канцеларија на овакав начин.

Оно по чему је компанија „Фејсбук“ специфична, наводи први човјек популарне друштвене мреже, јесте то што нема засебних канцеларија – сви раде заједно и све је врло отворено.

„Желимо да створимо врло отворену атмосферу у овој фирми гдје сви могу да виде на чему неко ради и са ким се састаје. Ово ствара једну транспарентну културу која нам омогућава да радимо најбоље што можемо“, истакао је Закерберг.

Компанија „Фејсбук“ је ове године премјештена у зграду славног архитекте Френка Герија, у дизајнирани канцеларијски простор у Калифорнији.

Ново сједиште компаније од 40.000 квадратних метара, познато и као МПК20, наводно је највећи простор отвореног типа за запослене – њих 2.800, да будемо прецизни.

На крову зграде се налази чак и парк површине преко три хектара, са стазама за шетњу.

„Зграда је сама по себи једноставна и није ни мало 'фенси'“, коментарисао је Закерберг у марту.

„То је намјерно. Желимо да наш простор даје осјећај неког рада који је и даље у току. Када се уђе у нашу зграду, желимо да се осјети колико је још много тога остало да се уради у нашој мисији да повежемо цијели свијет“, закључио је Марк.