latinica  ћирилица
16/09/2015 |  09:44 | Аутор: ТАНЈУГ

"Наоружани мигрант" у ствари оџачар

На позив једне дјевојке, припадници чешке полиције кренули су у потрагу за "наоружаним мигрантом у црном" за ког се испоставило да је оџачар са четком пребаченом преко рамена
Илустрација (Фото: mnn.com) -
Илустрација (Фото: mnn.com)

Полицију у мјесту Дамазлице, на југозападу Чешке, алармирала је усплахирена дјевојка која је тврдила да је видјела како улицом шета "мушкарац тамне пути у црном комбинезону с бијелом капом и машинком", преноси Танјуг.

Представница локалних снага реда Дагмар Брозова, јавља АФП, потврдила је да је полиција одмах реаговала на позив: "На лицу мјеста полиција је пронашла оџачара који је заиста носио црни комбинезон и бијелу капу. Умјесто митраљеза преко рамена му је била пребачена оџачарска четка".

У атмосфери медијске опсједнутости таласима миграната који запљускују Европу, и у тренутку када власти у Прагу одбијају квоте за распоређивање миграната, чешка полиција све више добија апеле грађана забринутих због присуства странаца у својим градовима.

"То се понекад граничи са хистеријом. Настојимо да им објаснимо да је ријеч о сезонским радницима који су дошли из Словачке као испомоћ у берби хмеља", причају и жандарми града Нове Страсеци, надомак Прага.