latinica  ћирилица
19/09/2015 |  16:00 | Аутор: Net.hr

Ријешите се главобоље за само 3 минута (ВИДЕО)

Главобоља је најчешћа тегоба модерног човјека. Умор, преоптерећеност, бука и недостатак сна само су неки од узрочника главобоље.
Илустрација
(Фото: Thinkstock) -
Илустрација (Фото: Thinkstock)

Већина људи неугодне се боли ријешава помоћу таблета, али постоје и друге опције. Ова масажа подстиче циркулацију у подручју главе и врата и тако помаже уклањању боли, пише "Yourstylishlife.com".

Осим тога, масажа главе веома је угодна.

Терапеутска масажа пешкиром

Одаберите пешкир који није предебео па га замотајте у чврст ваљак. Добро притисните пешкир на потиљку. Држите га обема рукама на крајевима, у затегнутом стању. Ритмичним покретима помјерајте пешкир попут ваљка по глави, врату и раменима.

Масирајте главу овом техником три до пет минута и требало би да осјетите знатно олакшање. Ако бол није прошла, након десет минута паузе поновите поступак.

Мануални терапету сматрају да је најчешћи узрок главобоље спазам мишића усљед напетости. Масажа пешкиром опушта подручје главе и врата и елиминише спазам.

Код јаке главобоље масажу пешкиром добро је комбиновати с додатном терапијом: попијте шољицу чаја од нане која ће проширити крвне жиле. Бол ће нестати за само неколико минута!

Најчешћи узрок главобоље је стрес, али имајте на уму да учестале главобоље могу бити знак озбиљнијих здравствених проблема па се посавјетујте са својим љекаром.