latinica  ћирилица
24/09/2015 |  13:18 | Аутор: Агенције

Има 105 година и сан му је да се трка са Болтом (ВИДЕО)

Живахни јапански старац Хидекиши Мијазаки поставио је у сриједу свјетски рекорд у трци на 100 метара у категорији старијих од 105 година и рекао да и даље сања како ће се једног дана тркати са најбржим човјеком на свијету, Усаином Болтом.
(Фото:Screenshot) -
(Фото:Screenshot)

Мијазаки, кога зову "Златни Болт", претрчао је сто метара за 42 секунде и 22 стотинке у Кјоту. Тиме је поставио свјетски рекорд јер Гинисова књига до сада није имала забиљежен ниједан резултат у старосној категорији од 105 до 109 година.

- Нисам задовољан резултатом - изјавио је тај малешни атлетичар, висок 153 центиметра, пошто је повратио дах. - Кренуо сам тако споро да ми плакало. Можда старим - рекао је.

Баш као и славни Болт, и он је након слабог старта ухватио прави ритам и стигао на циљ уз пљесак гледалаца. Успјех је прославио сликајући се у пози муње, баш како то, наравно, ради и славни Јамајчанин.

Мијазаки је с временом 29,83 секунде био Гинисов свјетски рекордер у групи стогодишњака. Недавно му је рекорд за готово три секунде "скинуо" Американац Дон Пелман. Вријеме ће показати хоће ли Пелман моћи да изазове Мијазакија и у новој категорији.