latinica  ћирилица
06/10/2015 |  12:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: У Албанију на утакмицу кад видим ко ће бити присутан

Премијер Србије Алексаднар Вучић изјавио је данас да ће о одласку на фудбалску утакмицу репрезентација Албаније и Србије у Елбасану одлучити када буде знао ко ће од званица присуствовати утакмици.
Александар Вучић у Смедереву - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић у СмедеревуФото: ТАНЈУГ

"Нисам одлучио да ли ћу ићи, јер чекам да видим ко ће бити присутан. Сачекаћу да добијем информацију из кабинета (премијера Албаније Едија) Раме, па ћу донијети одлуку", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Смедереву.

А вечерас ће можда, додао је, посјетити фудбалере репрезентације Србије пред њихов одлазак у Албанију.

Тачи на утакмици Албанија-Србија, одложена седница парламента

Квалификационој утакмици фудбалских репрезентација Србије и Албаније у Елбасан арени у четвртак увече присуствоваће и замјеник премијера самопроглашеног Косова и министар спољних послова Хашим Тачи, пишу приштински медији.

Како је пренео портал Балканвеб, он ће утакмицу пратити са премијером Албаније Еди Рамом.

Интересовање за историјски сусрет црвено-црних са Србима је показао и предсједник Скупштине Косова Кадри Весељи који је, како се наводи, одложио скупштинско заседање за дан касније.

Балканвеб констатује да српски премијер Алјександар Вучић још није одлучио да ли ће присуствовати утакмици о којој се, како се наводи, толико много говори.

Наводе и да је Вучић изјавио да ће, уколико оде на утакмицу, бити вођа српских навијача.

Иначе, Тачи је раније данас изјавио да прижељкује побједу албанске репрезентације с обзиром на то да, како је рекао, њу чини већина играча са Косова.

"Уколико побједе, то ће онда бити побједа Косова", рекао је Тачи за приштинску РТВ21.