latinica  ћирилица
06/10/2015 |  16:21 | Аутор: Агенције

Очистите организам од никотина уз ове намирнице

Детоксикација након пушења је најефикаснија уз ове намирнице.
Наранџа - Фото: илустрација
НаранџаФото: илустрација

Ако већ не можете без цигарета, покушајте да смањите њихов негативан утицај на здравље. Ове намирнице се препоручују као ефикасан "чистач" организма након пушења.

Сок од цијеђене наранџе

Ово је врло ефикасан домаћи лијек за избацивање никотина из организма, нарочито за оне који желе потпуно да прекину са пушењем.

Броколи

Ниво никотина у организму можете смањити и тако што ћете јести броколи. Ово зелено поврће је богато витаминима Б5 и Ц који ће ефикасно замијенити витамине који се губе пушењем.

Сок од мркве

Када доспије у организам, никотин улази у крвоток и у тијелу се задржава и до три дана. Сок од мркве може умањити негативан утицај цигарете на организам. Овај напитак је богат витаминима А, Ц, К и Б који су ефикасни у избацивању токсина из организма.

Поред ових намирница, ту је свакако и вода која може да избаци скоро све штетне ствари из органзима, укључујући и никотин. Ако дневно попијете осам чаша воде, можете знатно смањити негативан утицај пушења. Обичној води можете додати и кришке лимуна и наранџе како бисте оплеменили укус.