latinica  ћирилица
06/11/2015 |  21:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Аутистични дјечак спасио другарицу захваљујући Сунђер Бобу (ВИДЕО)

Тринестогодишњи Њујорчанин Брендон Вилијамс који пати од аутизма постао је херој своје школе када је спасио другарицу од гушења захватом који је научио од Сунђер Боба, свог омиљеног анимираног јунака.
Брендон Вилијамс и његова другарица Џесика - Фото: Screenshot
Брендон Вилијамс и његова другарица ЏесикаФото: Screenshot

Брендон је велики фан популарног цртаћа: сваког дана, када се врати из школе одгледа једну епизоду серије, а управо му је та опсесија помогла да спасе своју школску другарицу Џесику.

Како јављају амерички медији, драма се догодила 28. октобра за вријеме ручка у школској кантини. У једном тренутку Брендон је примијетио да се Џесика гуши јер јој је повећи комад јабуке запео у устима и прекинуо дисање.

Дјечак је реаговао без оклијевања, с леђа је рукама обухватио дјевојчицу, те стручно извео Хајмлихов захват чврсто пртиснувши песницама на сам врх стомака. Џесика је готово одмах испљунула парче јабуке и продисала.

"То је било невјероватно", изјавио је Брендонов професор Брајан Грифин.
"Чуо сам како деца запомажу и био сам спреман да интервенишем када ме Брендон предухитрио и спасио је. Био је сјајан", навео је он.

Замољен да објасни свој подвиг, храбри дјечак је рекао да је "научио како се то ради од Суђер Боба".
"Гледа тај цртани сваки пут када му се укаже прилика. Памти ствари који други и не примјећују, а у овом случају то му је помогло да спаси Џесики живот", рекао је Брендонов отац који је казао да је "веома поносан на сина".