latinica  ћирилица
13/11/2015 |  09:08 | Аутор: РТРС

Шећер, вино и млијечни производи лоши за кожу лица

Мишљења угледних дерматолога, бројна истраживања, али и лица манекенки и славних лепотица које због своје професије цијели живот пазе на оно што једу, доказују да није све у генетици.
Шећер - Фото: РТРС
ШећерФото: РТРС

 За нашу кожу, важније је како живимо и што уносимо у организам, објаснила је др Нигма Талиб у својој новој књизи “Обрните знакове старења“, насталој на основу њеног искуства са пацијентима у последњих 10 година.Можда не можемо увек смањити стрес и утицати на спавање, али за лошу прехрану смо сами одговорни.

Размислите о томе колико шећера уносите у ваш организам
Наиме, од прекомерног уношења шећера настају кесице испод очију, добијају се акне и бубуљице у одраслој доби, колаген пуца и настају превремене боре, јавља се стални осећај затезања или кожа сврби, док истовремено изгледа уморно и сивкасто.

Честим конзумирањем вина боре испод очију постају све наглашеније, капци се спуштају, добијају се проширене поре, кожа постаје црвенкаста, а дешава се и да пуцају капилари.

Такође, добијају се дубоке боре на подручју између носа и углова усана.

Млијечни производи могу бити узрок натечених капака, бубуљица и црвених мрља по цијелом лицу, више бубуљица на бради, изражених подочњака и кесица испод очију, као и блиједих образа.

Све ово открива специјалиста за његу коже др Нигма Талиб у својој новој књизи Реверсе тхе Сигнс оф Агеинг (Обрните знакове старења) у којој тврди како је, уз правилну исхрану, могуће смањити барем дио штетног утицаја година нездраве исхране.

Извор: РТС/COSMOPOLITAN