latinica  ћирилица
29/11/2015 |  18:50 | Аутор: Блиц

Породица савремених Златокоса које се никада нису шишале (ВИДЕО)

Мало је бајки на свијету које су толико популарне као Златокоса, а ријетко ко може да заборави заносну принцезу са прелијепом, магичном и дугом, златном косом. Али шта ако бисмо вам рекли да то више није бајка и да постоји читава породица Златокоса?
Тери Лин Расел и њена породица дугокосих (Фото: thesun.co.uk) -
Тери Лин Расел и њена породица дугокосих (Фото: thesun.co.uk)

Тери Лин Расел (43) је мама петоро дјеце од којих су три кћерке. Она и кћерке познате су као Златокосе из Илиониса, а ви се вјероватно питате колико је заправо дуга њихова коса. Дужина Терине коса је 189 центиметара, коса Келан (најстарија кћерка) 94 центиметра, Сендалин има косу дужине (средња кћерка) 92, и Чесни (најмлађа кћерка) 67 центиметара. Од Златокосе се разликују само по боји, оне су бринете.

Дужина њихове косе заправо је посљедица генетског феномена који чини да њихова коса непрекидно расте. Код многих људи, ако је не шишају, коса ће достићи највише ниво струка, али код Златокоса то није случај.

Наравно, оволика коса захтијева и посебан метод прања.

- Моје кћерке ставе шампон на косу, а ја стојим поред њих са тушем. Ја своју косу не перем у туш кабини. Једном сам покушала и коса ми је толико отежала од воде да сам пала на под кабине – каже Тери.

Имати оволико дугу косу није нимало једноставно! Тери је залупила врата од кола преко ње, а редовно је нагази и када усисава и то јој представља велики проблем.

Такође је освојила и прво место на такмичењу "Најдужи коњски реп".